(untitled) (ENVIRONMENT. TECHNOLOGY. RESOURCES. Proceedings of the International Scientific and Practical Conference, 1999)
Pēdējo desmit gadu laikā Eiropā populāras kļuvušas mazas jaudas (0,1 - 0,5 MW) koģenerācijas motorstacijas, kurās izmanto ar dabasgāzi darbināmus iekšdedzes motorus kombinētai siltuma un elektrības ražošanai. Motorstacijas plaši izmanto atsevišķu uzņēmumu, fermu, saimniecību, ciematu, hospitāļu, kempingu u.c. lokālai elektrības un siltuma apgādei. Latvijā patreiz jau darbojas divas šādas koģenerācijas motorstacijas Ādažos (ar elektrisko jaudu 344 kW) un Lielvārdē (165 kW).