NEIRONU TĪKLA UN LĒMUMU KOKA SALĪDZINĀJUMS IZPLŪDUŠAS INFORMĀCIJAS APSTRĀDĒ (ENVIRONMENT. TECHNOLOGY. RESOURCES. Proceedings of the International Scientific and Practical Conference, 1999)
Darba mērķis bija salīdzināt neironu tīkla un lēmumu koka ģenerēšanas algoritmu izplūdušas informācijas apstrādes uzdevumā. Izplūdušas informācijas apstrādei ir izstrādātas vairākas pieejas - gan dažādu arhitektūru neironu tikli, gan arī dažādi lēmumu koka indukcijas algoritmi.Savā darbā es izmantoju daudzslāņu tiešās izplatīšanās neironu tīklu ar kļūdas atpakaļizplatīšanās algoritmu, pielāgojot tīkla ieejas un izejas izplūdušu vērtību attēlošanai saskaņā ar [2]-[H. Ishibuchi, H. Okada, H. Tanaka, Interpolation of Fuzzy If- Then Rules by Neural Networks].Par lēmumu koka indukcijas algoritmu, ar kuru salīdzināt neironu tīkla rezultātus, es izvēlējos [l]-[Yufei Yuan, Michael J. Shaw, Induction of fuzzy decision trees] aprakstīto pieeju.